vineri, 24 decembrie 2010

Handbal feminin - Locul trei care nu spune nimic

Stînd strîmb, judecînd drept ...

1. Norvegia nu a bătut Suedia la mare diferență așa cum pronosticasem eu, dar totuși a bătut-o. Cinci goluri sînt de ajuns pentru un titlu european. N-am stat să urmăresc meciul, habar n-am dacă a fost strîns sau nu. Nici nu-mi pasă. Norvegia a arătat că dacă își pune mintea, cîștigă în fața Suediei în meciul care contează. (Meciul care nu contează a fost în grupe și suedezele l-au cîștigat, și chiar la o diferență mai mare).

2. Tocmai s-a încheiat (din fericire) o intensă campanie de beatificare a fetelor de la naționala de handbal fenminin. Și cînd zic beatificare, luați-o la modul religios-bisericesc - e vorba de primul pas către sanctificare. (Sanctificarea s-ar fi produs dacă luam medalia de aur, dar în acest caz zău dacă m-aș fi supărat). O campanie enervantă de-a dreptul. Sigur că fetele merită felicitări pentru victoria din finala mică - mai mult pentru dăruire și puterea de luptă decît pentru jocul propriu-zis - numai că pînă la meciul ăsta s-a mai întîmplat ceva. S-a întîmplat semifinala cu Suedia.

3. Ca o comparație, să zicem că la Mondialele de fotbal s-ar juca semifinalele România - Belarus și Argentina - Brazilia. Belarusul ne învinge, noi jucăm finala mică și învingem o Argentină, să zicem, la fel de șchioapă ca în sfertul de astă vară cu Germania. Mă-ntreb care ar fi reacția microbistului de rînd în fața acestei întîmplări?

4. Jocul cu Danemarca ... L-am văzut doar de prin minutul 50, de la 14-12 pentru noi, parcă, pentru că am preferat să fac un biliard în IDM - noroc că ăia transmit mult sport pe plasmele de pe pereți. De ce o astfel de ignorare a meciului pentru medaliile de bronz? simplu, pentru că după pocinogul cu Suedia nu mă mai interesa dacă-i locul 3 sau 4. La început am crezut că au afiașt ăia greșit scorul, sau că e minutul 20 din prima repriză. Dar nu, acolo scria minutul 50:22 ... Ceea ce arată cît de prost au jucat ambele echipe. România prost, Danemarca aproape de catastrofal (Argentina șchioapă, remember?). Toate racilele văzute în celelalte meciuri au fost prezente la datorie. Și atunci? 16-15 în final ... cît de mult trebuie să ratezi că să obții un astfel de scor în 60 de minute de joc?

5. Radu Voina, acest Marius Lăcătuș al handbalului, nu se dezminte. Scoate din el ditamai perla, cică distanța cea mai mare e între locul 4 și locul 3. Nu zău?!? Află, nea Voina, antrenorule care ești tu un antrenor, pac-pac, că distanța cea mai mare e între locul 2 și locul 1. Restul clasamentului contează mai puțin, cu excepția cazurilor cînd locul 6 te trimite de exemplu în Liga Europa, conform hidoasei noastre Ligi profesioniste de Fotbal. Sau poate Voina voia să spună că locul 3 ne duce direct la Mondialele de la anul, în timp ce locul 4 nu. Așa ar mai merge ...

6. Felicitări fetelor pentru locul 3. Și rușine pentru pocinogul cu Suedia. Atît!

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. 4),,nu sunt de acord..romania a jucat f bine meciul cu danemarca..apararea a functionat perfect..si pt romania si pt danemarca...si atacu a mers..dar apararea a fost beton..in ambele cazuri..stiu ca e usor sa te pronunti daca nu te-ai uitat la meci..

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur, e dreptul tău să nu fii de acord ... totuși, statistica spune că e practic imposibil ca AMBELE apărări să fie ATÎT de bune.

    Vezi de pildă rezultatele meciurilor din acest turneu final. Nicăieri nu s-a întîmplat ca să se marcheze 31 de goluri în tot meciul. Singurul meci care se apropie cît de cît este Ungaria - Franța 21-18.

    În rest, au existat meciuri în care învinsa a dat doar 13 goluri, dar în acest caz învingătoarea a marcat cu ghiotura.

    Plus că, în alea 10 minute de final, am văzut 2 bare ale româncelor (dintre care una a fost bară-aut dintr-o pătrundere pe semicerc la nivelul interului) și parcă și o transversală-aut a danezelor. Sper să nu confund cu vreun alt meci.

    Dacă așa a fost, apoi barele acelea nu mai reprezintă rezultatul unei apărări bune, ci ratări la mare distanță ...

    RăspundețiȘtergere