duminică, 1 februarie 2015

Despre triumful gazdelor

Per total, Mondialele de gandbal masculin s-au terminat cu triumful Binelui și pedepsirea exemplară a trufașului cel ticălos, și anume Franța a învins mahahaharea surpriză Qatar. A dracului surpriză, cum de i-a prăpădit ea pe polonezi în semifinale, de s-au dus bieții leși la arbitri la sfîrșitul meciului și i-au aplaudat la scenă deschisă ... Bine, ei ar fi preferat să îi aplaude direct pe obrăjori, dar se transmitea cu nșăe camere de luat vederi, așa că au zis pas.

Așa este cînd își bagă dracul coada și mai ales ochiul.

În același stil sinistru, la Cupa Africii pe Națiuni, în semifinale au ajuns și gazdele din Guineea Ecuatorială, probabil ca răsplată pentru că au reușit să organizeze la minut competiția, după ce Marocul a spus pas din frică de Ebola ... ăăăă ... voiam să zic că s-au calificat datorită fotbalului de calitate practicat. Aiurea! cică la sfertul cu Tunisia au furat ca-n codru, iar arbitrii au fost de data asta aplaudați la modul contondent pe tunelul de ieșire. (Bine, arbitrii africani mi se par cu toții niște retardați, în timp ce fotbaliștii africani sînt niște muște fără cap, dar asta e altă poveste). Sînt curios: ăștia ce mandat au? cînd sînt programați să se oprească?!?

Acuma mă uit la ultimul sfert de finală, Coasta de Fildeș cu Algeria. Fildeșezii (uite că n-am chef să le zic ivorieni, na!) au controlat prima repriză, în sensul că au avut o bară și au dat un gol,, iar algerienii domină repriza a doua, în sensul că au dat un gol și au avut vreo două ocazii monumentale. Controlul și dominarea sînt însă așa, de ochii lumii ...

Na! că fildeșezii tocmai au făcut 2-1 în minutul 69. Să vedem ce-o ieși de aici, dar parcă-parcă i-aș prefera pe maghrebieni în semifinale.

Ca să pună capac la toate, Australia a cîștigat Cupa Asiei pe Națiuni, și tot acasă, bătînd cu 2-1 Coreea de Sud în finală. Măcar de ăștia nu am auzit nimic rău, și chiar să fi auzit, Australia are totuși niște antecedente de bună-purtare la Cupa Mondială, ceea ce nu-i puțin lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu