miercuri, 11 februarie 2015

Cupa Africii pe Națiuni 2015

Păi ce ar mai fi de spus despre aceasta amărîtă și barbară competiție? Să punctăm:

1. Prima semifinală nu am văzut-o decît parțial. O amărîtă de Coastă de Fildeș a băut un amărît Zair cu 3-1. Golul decisiv l-a dat fostul bistrițean Kanon, actualmente undeva pe la Den Haag.

2.A doua semifinală a fost circul de pe lume, cu ghana bătînd ca la fasole la gazdele din Guineea Ecuatorială, pînă cînd spectatorii s-au plicitisit de atîta umilință și au început să dea cu pahare și sticle de platic în teren (la 0-2) și au dat năvală pe pista de atletism de la peluza proprie (la 0-3). Și stăpteau acolo fără să facă nimic, fără să fugărească jucătorii, arbitrii ... pur și simplu stăteau, în stilul Dinamo - Liberec. A venit și elicopterul (era să zic de Tîrgoviște), s-au plictisit și ăia, au plecat ... jocul s-a reluat fupă vreo juma de oră, și a mai ținut 3 minute deși trebuiau să fie 13. suporterii ghanezi au fost evacuați pe la vestiare, ca să fie feriți de primirea călduroasă a opozanților.

3. Finala mică nu am văzut-o, ceea ce e foarte bine, căci s-a decis la penaltyuri, după un 0-0 final. Zairezii au luat pe drept locul trei, pentru că multe și mari măgării au făcut ecuatorialii. Cea mai gogonată, poate chiar în ziua finalei mici, cînd organili a veniără și a zisără că meciul se joacă cu porțile deschise, dar că n-ar fi rău ca lumea să mai stea și pe-acasă, să muncească (în Africa? ha-ha-ha!) ... și uite așa stadionul a fost aproape gol. Marel portar Ovono-Ovono, mult lăudat de comentatorii semifinalei Guineei, s-a dovedit o bășică de săpun. că doar el a dat startul la catastrofe, comțînd un penalty din neglijență.

$. Finala mare? la fel de plictisitoare. Tot 0-0. tot ca în precdentele 4 finale în care a jucat CdF. tot lovituri de departajare. Și multă emotivitate (să nu zic prostie) din paartea ghanezilor, care au avut 2-0 curat după 2 serii ... doar că în următoarele 2 serii a fost 0-2, și uita așa caruselul a continuat pînă la seria a unsprezecea, adică duelul portarilor. Deși fildeșezul se tot dădea lovit, că întindere, că lovitură la omoplați, că hîr, că mîr, pînă la urmă el a apărat și apoi a marcat, aducînd titlul în Coasta de Fildeș. remarcații mei? Comentatorii, care au pus punctul pe I și au spus deschis că FIFA e o structură mafiotă tipică, cu Blaiier, capo di tutti capi, venit urgent la Bata să salveze onoare nereperată a lui capo consigliere Issa Hayatou, președintele forului african și vechi tovarăș de tîlhării a lui Sepl. Ba mai mult, l-a luat la remorcă și pe bietul Pele, să-l vază africanii și "să se pelerineze" la el ca la sfintele moaște.

Concluzia: bleah!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu