sâmbătă, 7 februarie 2015

Turneul celor Șase Națiuni

Primele rezzultate, destul de ciudate:

Țara Galilor - Anglia 16-23
Italia - Irlanda 3- 26
Franța - Scoția 15-8

Țineți seama de faptul că Țara Galilor era echipa pe val din ultimele ediții ale T6, că Scoția era rușinea absolută  din utlimii cinci-șase ani, reușind chiar să se lipească de ceva Linguri de Lemn în condițiile în care există o Italie pe-acolo, că Anglia și Irlanda veneau tare, iar Franța naviga undeva pe la mijlocul clasamentului.

Galezii au început bine partida de pe prorpiul teren și aveau 10-0 după primele minute. Englezii s-au ținut însă bine, a dat un eseu, au redus din diferență, apoi în repriza a doua a ținut de un 18-16 pentru ei, în ciuda atacurilor disperate galeze, au mai punctat o dată pentru scorul final de 16-23. La sfîrșit. se vedea pe chipul jucătorilot gazdă că pur și simplu nu pricep cum au putut scăpa victoria printre degete după ce meciul începuse atît de bine.

Italia a mers ca de ocicei prost, la fe lcum prost este și gazonul de pe Olimpico - pentru fotbal o fi bun, dar cînd împing în el ditamai namilele de 100 de kile cînd angajează grămada, nu e de mirare că apar brazde smulse ca la renumitul meciu inaugural România-Franța 0-0  ...Prima repriză a fost un duel al transformerilor, terminat 9-3 pentru irlandezi, campionii en-titre. După aia verzii s-au enervat și au dat niște eseuri ca să lămurească treaba. Italienii au rămas cu imaginile Romei sub ploaie și sub curcubeu,

În fine, scoțienii au luptat exemplar la Paris, mult peste ce arătaseă în precedentele meciuri din turneu (alea de anul trecut, desigur) și tehnic vorbind au învins cu 1-0 la eseuri. Palidă consolare ... iar de la francezi remarcăm orchestra din tribune, gen Los Platanos de pe vremea răposatului F.C. Național, care behăia cu destul de mult succes (și decibeli) un potpuriu de șlagăre, între care mi-a sărit în urechi Adelita, care e mexican toată ziua, și nu văd cum se potrivește cu Marsilieza ... Să mai observăm că francezii au început să naturalizeze nu numai negri și arabi din colonii (pe lîngă ocazionalii nemți sau vietnamezi) dar chiar și sud-africani! Incredibil! dar nici cu scoțienii, irlandezii sau italienii nu mi-e rușine, că și ăia sug puternic din emisfera sudică.

Tot azi, România a învins la pas și cu bonus ofensiv echipa Portugaliei, care s-a cam dezumflat în ultima vreme (cam cum s-a dezumflat și Spania anul trecut, cînd se zvonea că o să bage în echipă ceva argentinieni expirați, și Belgia, anunțată drept mare revelație). Scorul final de la Lisabona: 37-10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu