sâmbătă, 14 februarie 2015

Etapa a doua a rugbyului de clasă din emisfera nordică


În esență. primul pronostic a ieșit, cum zic englezii, by a large margin, adică Anglia a învins Italia cu 47-17, adică treizeci de puncte diferență, mai mult decîr cele douăzeci admise de mine. Oricum, Italia nu a jucat rău, a dat nu mai puțin de 3 eseuri, ceea ce împotriva apărării engleze e al naibii de mult - nemaivorbind de faptul că au condus cu 5-0 în debutul partidei.

Nu-i mai puțin adevărat că atacul englez a făcut ravagii, trecînd ca prin brînză prin linia italiană, mai ales în repriza a doua, cînd tricolorii au obosit, oar armăsarii din grajdurile reginei zburdau în voie pe toloaca de 25 de yarzi. Omul italienilor? un australian naturalizat. Halal!

În fine ...

Urmează completări cu celelalte meciuri.

Prima completare: s-a terminat și al doilea meci, care a fost unul extrem de încins, dar și urît, terminat cu victoria Irlandei cu 18-11, deci la fix 7 puncte, cam cum ziceam și io, doar că pronosticul era invers :D :D A plouat cu lovituri de pedeapsă, vreo treizeci cu totul, cred, iar culmea este că Franța a marcat unicul eseu și a pierdut, la fel cum în prima etapă a cîștigat contra unei Scoții care a marcat singurul eseu al meciului. Totul se plătește pe lumea asta ...

Să mai notăm că este una din puținele dăți în care am auzit cum publicul huiduie la scenă deschisă deciziile arbitrului, asta spre deosebire de meciul precedent de pe Twickenham, cînd în timpul momentelor de concentrare ale transformerului (al gazdelor sau al oaspeților, nu contează), pe benzile de la inelul al doilea al stadionului apare scris mare Please stay silent, respect the player, sau ceva de genul ăsta.

Cert este că pînă acum Irlanda și Anglia sînt în frunte cu cîte două victorii, și nu pot fi ajunse de învinsele din prima etapă, Scoția și Țara Galilor, care joacă mîine între ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu