luni, 12 septembrie 2011

Paralela-enigmă

Am mai văzut filmul ăsta. Echipa României joacă excepţional la meciul de debut de la Mondiale împotriva unui adversar mult mai bine cotat. Ba chiar îl conduce, şi pierde abia în final, cînd benzina - sau poate încrederea în propriile forţe? - s-a sfîrşit.

În final, meciul valorează zero puncte pentru România. Singurul cîştig este cel de imagine. În meciurile următoare naţionala e reuşit să facă praf şi acest capital de imagine, pierzînd ruşinos în faţa unei echipe de trei lei şi fiind eliminată din competiţie încă din faza grupelor.

În ianuarie, sportul se chema handbal masculin, acum se cheamă rugby.

Adversarul mult mai bine cotat era atunci Croaţia (sper să nu confund), acum a fost Scoţia.

Adversarul de trei lei era Algeria, acum ar putea fi Georgia.

Singura diferenţă este că la rugby nimeni nu se aşteaptă să trecem de grupe, handbalul este mai generos, permite la 4 echipe din 6 ale unei grupe să treacă mai departe, în timp ce rugbyul, prizonier al unei tradiţii frumoase dar meschine vrea să scape cît mai repede de ciurucuri şi califică doar 2 echipe din cele 5 ale unei grupe.

Sper ca paralela să se oprească aici. Sper ca în final să avem măcar victoria de palmares, cea contra Georgiei. (Oare se acordă şi acolo la Antipozi o cupă Antim Ivireanu? eventual Antim Ivireanu Maorul ... şi chiar, oare în meciul dintre Anglia şi Scoţia, tot din grupa noastră, s-o juca şi pentru o versiune sudistă a Cupei Calcutta?)

Pînă ce faptele, în totalitatea lor, mă vor contrazice, rămîn la pronosticul meu: 100 de la Anglia, 75 de la Argentina, 50 de la Scoţia, 25 de la Georgia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu