miercuri, 17 august 2011

Fotbal - Pariuri ilegale, meciuri aranjate?

.. Ca să nu uit: iată că apare pe tapet chestiunea cu pariurile, legale sau nu, legată acum de meciul Stelei cu ŢSKA Sofia. Cifra de afaceri s-ar duce spre 240 de milioane de dolari, ceea ce e enorm.

Mai nou, Porumboiu cîrîie şi el că a fost odată un meci la Buzău unde a jucat Vasluiul şi care a mirosit tare urît d.p.d.v. al rezultatului, şi asta tot din cauză de mafie a pariurilor localizată undeva în estul Asiei. Bine, Porumboiu cîrîie şi cînd e cazul şi cînd nu, dovada fiind că forul fotbalistic european i-a blocat transferurile timp de un an, tocmai pentru că a vorbit mult dar a plătit puţin (salarii la jucători, adică).

Şi, nu mai departe de acum doi ani, se zvonea că Minunea de la Liberec n-a fost chiar minune, ci o mînărie din care – iarăşi! – au ieşit bani frumoşi la pariuri. Şi nici dubla Dinamo – Varazdin n-ar fi fost tocmai kosher ...

Oare iese fum fără foc? Oare legăturile de prietenie, atîta cît poate fi, între Steaua şi ŢSKA ar putea face ca balanţa să se încline într-o anume direcţie, ducînd în jos talgerul cu banii mai mulţi (240M, am mai zis cifra ...)?

Nu ştiu, dar UEFA ştie. Sau cel puţin bănuieşte. Şi de aceea susţine sus şi tare că va supraveghea atent meciurile din preliminarii, în special pe cele implicînd echipe est-europene. (Oare România este plasată încă în această arie geografică? Părerea mea: da!)

Sînt tare curios cum va evolua situaţia.

Un comentariu:

  1. Multumesc, exact de asta aveam nevoie! Aici puteti gasi mai multa informatie utila - pariuri sportive online. Acesta este un serviciu foarte bun, o diversitate mare de valute electronice. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere