marți, 21 iunie 2011

Rugby - IRB Nations Cup 2011 (2)

Şi iarăşi:

1. (Ziua a treia, duminică 19 iunie) În faţa chioşcului de bilete, doi sau trei bişniţari inverşi vindeau un bilet cu 10 lei. Hîrtia şi tipăritura păreau îndeajuns de originale, dar nu m-am riscat. Cu 5 lei în plus am mers la sigur. Şi le-am zis "inverşi" pentru că, supă cum vedeţi, vindeau sub valoarea iniţială. c9ne ştie ce calcule nu le-au ieşit ... În celelalte două zile de concurs nu am văzut specimenele respective.

2. (toate cele trei zile) N-am văzut în viaţa mea atîtea baloane care să lovească bara. Din drop, din lovituri de penalitate ... de oriunde ... totul culminînd cu dubla bară a transformerului romîn în nocturna cu Argentina. Şi se clătinau buturile alea după lovituri de ziceai că acuşi-acuşi se prăbuşesc ţevile prefabricate ale H-ului.

3. (Ziua a doua, miercuri 15 iunie) Meciul nostru cu selecţionata sud-africană. Au apărut steaguri tricolore la peluza îndepărtată, şi nişte copii mai tuciurii care le agitau. La una din transformările reuşite ale noastre din repriza a doua, un spectator (probabil antrenor la ceva grupă de copii şi juniori) îl dirija pe unul din puşti: "Băăă nu mai agita steagu că îl dezorientezi pe şuteur! Stai în mijlocul porţii ..." + chiar aşa a zis, poartă - " .... şi ţine steagul sus şi nemişcat, să aibă omul un punct de reper ca lumea!". Şi a mers figura ...

4. (Prima zi, vineri 10 iunie) La "meciul cu ploaie", adică Africa de sud versus Georgia, arbitrul, un francez, parcă uitase de regula paselor înainte. Toţi spectatorii de la tribună se plîngeau de asta "Hei, ca ne marche pas!" şi ziceau că aşa minune n-au mai văzut. Eu unul mă jur că am mai văzut: foarte multe pase pe treisferturi în atacurile rapide ale marilor naţionale (Noua Zeelandă, Anglia, Argentina etc.) mie mi se par clar spre înainte. Arbitrii însă nu le penalizează. Probabil sînt furaţi de frumuseşea şi rapiditatea fazei. Urît, ce să zic; sau poate doar mi se pare mie.

4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu