duminică, 19 iunie 2011

Rugby - IRB Nations Cup 2011 (1)

O să scriu amestecat despre acest eveniment ... o să sar de la ziua întîia la a treia și înapoi, e posibil să mai confund meciurile ... dar asta contează mai puțin, esența rămîne. Esență tare de stajar, normal.

1. (Ziua a treia, duminică 19 iunie) Am plecat la pauza meciului România - Argentina Jaguars. Era (doar) 16-6 pentru sudamericani, care, conform spuselor unor tipi care stăteau lîngă mine și păreau să se priceapă - aproape sigur foști rugbiști după unele amănunte din conversația lor - ... așa, unde rămăsesem? ah, da, ziceam de argentinieni ... au venit la București cu un unic scop, să testeze potențialul echipei noastre, viitoare colegă de grupă la Mondiale. În primele două meciuri se pare că nu s-au forțat prea tare, au ținut pe tușă doi-trei jucători importanți, și abia acum și-au turat motoarele la maxim. Rezultat? Ce bine că am plecat la pauză! cît să n-am emoții cu ultimul metrou: 37-13.

2. (Ziua întîia, vineri 10 iunie) După ce a începuit tradiționala ploaie de seară din acea perioadă - cam devremeș pe la orele 19:00, în ziua a doua n-a început decît la ora 21:00, ca să nu mai zic de ultima zi, cea cu canicula extremă - organizatorii au fost gentili și au invitat tot poporul care mai rămăsese pe baricade să vină sub acoperișul tribunei întîi. (Eu, mai sărăntoc, am luat mereu bilete la tribuna a doua, 15 lei per zi, unde mă pot mișca mai în voie și pot alege unghiuri mai simpatice pentru poza sau filmulețe). Acolo am stat lîngă niște tipi mai spre vîrsta a treia, așa, și ei buni cunoscători ai rugbyului și nostalgici ai trecutului glorios, care erau siguri că echipa aia mare a României, cea din anii 80, ar fi măturat pe jos cu selecționata sud-africană trimisă la turneu, selecționată care a și cîștigat în final trofeul. Remarca se potrivește cu cea din ...

3. (Ziua a treia, duminică 19 iunie) ... cînd cealaltă pereche de cunoscători de care pomeneam a făcut o afirmație similară "Îi băteam pe namibieni de nu se vedeau, nu la 2 puncte diferență". Și au mai zis ei niște chestii ...
"Zebega ăsta ... uită-te la el ... ce dracu e așa de prost ... dacă nu l-aș ști de cînd era copil, de la Gura Humorului, cînd venea el la lot ... a terminat măcar opt clase?"
"Pe vremea noastră un jucător de rugby avea măcar liceul, ce naiba! uită-te la ăștia acum"
"Jucăm ca acum 20-30 de ani ... fără viziune ... uită-te la ăla ... are mingea și merge în lateral"

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu