duminică, 3 aprilie 2011

Fotbal american - Războinici versus urși (1)

Duminica trecută pe stadionul Tei-Studențesc s-a petrecut o întîmplare sportivă de fotbal american, și anume întîlnirea internaţională dintre Bucharest Warriors şi Sofia Bears. Cîteva impresii:

1. Kocul a fost extrem de urît şi de închis, departe de ceea ce putem vedea la TV în meciurile NFL. Bine, era de aşteptat o asemenea diferenţă, nu mă aştepta, la mari minuni de vitejie din partea combatanţilor, dar parcă ... totuşi ... mă aşteptam la mai mult.

2. Bulgarii erau cu o idee mai breji decît ai noştri. Cum zicea un tip din tribune, care părea să se priceapă la fenomen: "Prostia are şi ea gradele ei." Expresie uşor jignitoare la adresa jucătorilor, dar cu un ditamai grăunţoiul de adevăr în ea.

3. Bulgarii aveau și un negru în echipă, pesemne ceva expat de pe la ei, deci au trișat în chip porcesc la faza asta :D :D Şi un apărător care făcea ca toţi dracii pe linia de scrimmage, behăia, grohăia, mă rog, presupun că încerca să mormăie ca ursul, dar nu prea îi ieşea. Oricum, intimidant individul, avînd în vedere că onomatopeele se auzeau perfect chiar şi din tribune.

4. S-a jucat fără field-goals pentru așa au convenit antrenorii, și antrenorii au convenit așa pentru că practic nu au oameni care să bată un FG decent. Păi, sofioții au încercat o conversie de 1p după primul touchdown, de la maxim 15 yarzi de "bețe", dar a tras alături. Îți dai seama ...

5. Exact la sfîrșitul primei reprize bulgarii au reuşit să placheze un războinic chiar în terenul de ţintă românesc, şi ar fi trebuit să primească 2p pentru chestia asta. Lucrul nu s-a întîmplat, ceea ce mă miră foarte.

6. Rezultatul final ... parcă nu l-am pomenit: Bucharest Warriors - Sofia Bears 0-12, din două touchdownuri.

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu